Friptura de pui la tigaie

de Rocsi in Pui, 12 Ian 2012 | 26105 vizualizari

 

Niciodata nu am postat reteta de friptura de pui la tigaie,clasica cum ii zic eu,desi o prepar des...Tot am facut,mereu ziceam ca ii fac poza sa va arat si voua reteta mea de fripturica de pui,dar ziceam hai las pe data viitoare.Am servit-o cu un orez cu legume si o salata de varza.E calda ,deci veniti la masa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • putin vin rosu(jumatate de canita)
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui la tigaie:

Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.

Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.

Le condimentam cu sare ,piper si boia de ardei dulce dupa gust,apoi adaugam  cate putina apa calda.

Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.

Le mai invatim pe cealalta parte,iar le stropim cu apa,pana sunt bine patrunse.

Curatam usturoiul si il pisam.

Cand este bine facuta carnea,incepem sa stropim cu vin rosu(de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.

Le mai lasam 2-3 minute pe foc,pana scade toata zeama ,pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.

Deasupra,cand oprin focul,presaram putin patrunjel uscat.

Garnitura:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il taiem in 3-4 bucati,apoi il facem fasiute subtiri si lungi.

Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Rosiile le tocam maruntel.

Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .

Le sotam cam 1 minute,apoi adaugam 2 cani cu apa.

Orezul il spalam in doua,trei ape,dar sa fie calda.

Cand incep sa fiarba legumele,dam drumul si la orez.

Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand a fiert cam pe jumatate punem si  rosiile maruntite.

Spre final,cand orezul si legumele sunt bine facute,iar zeama a scazut adaugam  zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.

Inchidem aragazul,presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.

Ne formam o portie pe farfurie ,preparam si o salata de varza si servim.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

13.01.2012, 11:17

Mirela,Alina,Lau va multumesc
-Sa stii Ana dar asta e ,fapta s-a consumat!!!

jolygina 1

16.01.2012, 11:10

place si acest fel

Rocsi 1

16.01.2012, 16:27

Multumesc Joly!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu sos