Fasolica batuta de post

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 7687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fasole:
  • 500 g fasole boabe,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapa alba mare,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 castronel cu zeama (de la fasolea fiarta),
  • 3 catei de usturoi.
  •  Ingrediente pentru prajeala:
  • 2 linguri ulei,
  • 6 cepe verzi,
  • 1 ceapa alba,
  • ½ legatura de leustean,
  • ½ lingurita sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 6 masiline negre pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica batuta de post:

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca.

Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la robotul pe care il folosim sa batem fasolea. Adaugam ustuoiul, sarea si uleiul.

Dupa ce punem fasolea intrun bol (tavita) facem prajeala.

Punem intr-o cratita putin ulei in care calim ceapa cu sucul de rosii iar la sfarsit punem patrunjelul si sarea.

Punem prajeala fierbinte peste fasolica batuta si decoram cu masilne. Fasolica este foarte buna cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

16.07.2009, 18:58

O mananci din ochi. Vreau si eu o portieeeeee!

ala_oancea 1

16.07.2009, 22:07

Doamne ... de cand n-am mai mancat fasole "frecata" (asa ii zic eu ) Foarte bun !

Oana 1

16.07.2009, 23:21

Eu mai pun la fiert impreuna cu fasolea si ardei gras, telina, radacina de patrunjel, mmm, iese delicioasa cu mai multe legume! Si neaparat cimbru mult si foi de dafin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)