Fasole batuta

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 12 Dec 2021 | 7628 vizualizari

 

Gustoasa si ca mancare de post si cu ceva afumatura

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 cepe
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3-4 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei boia afumat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot.

Schimbam apa fasolei si o punem din nou la fiert. Acoperim cratita cu un capac si din cand in cand verificam daca au fiert boabele. Nu se poata da cu exactitate un timp de fierbere, depinde foarte mult de tipul de fasole.

Intre timp curatam ceapa, o tocam si o punem la calit. Adaugam si pasta de tomate si o cescuta de apa si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare, piper si ardei boia.

 Dupa ce a fiert fasolea o pasam cu un zdrobitor de cartofi sau cu ajutorul blenderului. Adaugam sare si piper dupa gust. Servim fasolea cu sosul de ceapa si cu usturoi pasat si marar verde tocat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]