Dulceata agrise si coacaze rosii

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 5031 vizualizari

 

O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada. 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr agrise
  • 300 gr coacaze rosii
  • 170 gr Green Sugar gelifiant
  • 50 ml apa
  • zeama de la jumate de lamaie 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata agrise si coacaze rosii:

Am spalat fructele in apa rece, curgatoare.

Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru.

Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine.

Peste fructe am stors zeama de lamaie.

Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic.

Am amestecat pana s-a topit indulcitorul.

Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine, punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.

 Le intoarcem si le lasam la racit.

 Se pastreaza in camara si se consuma, dupa ce se desface, in cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata agrise si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]