Drob de miel

de Sim0na in Oaie, 8 Dec 2012 | 9639 vizualizari

 

E, da! Stiu, nu-i Pastele! Dar din anumite motive, de mai toata lumea stiute ;), la mine treaba cu drobu este aproape lunar! De fiecare data intr-o alta varianta :)

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel (ficat, plaman, splina, rinichi, inima)
  • bucati de carne cu grasime de la miel
  • marar
  • patrunjel
  • 3 oua
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 prapure miel
  • 2 lingurita sare de mare
  • cateva boabe piper
  • 2 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia.

Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de mare, cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Am spumat mereu, iar cand au fost gata (cca jumatate de ora) le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.

Bucatile de carne fiarta si organe, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu cateii de usturoi, apoi am adaugat ceapa calita. Am amestecat bine.

Am adaugat verdeata tocata marunt, cele 3 oua, iar la urma cele 2 linguri de untura de porc (sau seu de oaie, dar nu aveam in momentul ala), obtinand astfel o compozitie bine legata.

Am limpezit in mai multe ape prapurele, apoi l-am intins intr-o tava unsa cu putin ulei. Am adaugat compozitia, am nivelat bine, si am acoperit cu restul de prapure. 

Am dat la cuptor ptr cca 1 ora.

Delicios a iesit!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei