Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300

de madi_marin in Torturi, 21 Sep 2011 | 9480 vizualizari

 

Dragii mei, iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 300. M-am gândit să vă pregătesc ceva bun, dar din lipsă de timp n-am reuşit să fac decât un tortuleţ diplomat. Va servesc cu drag pe toţi ....bucătăraşi dragi sufletului meu.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 300 ml lapte condensat DeLatte
  • 150 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 4 pliculeţe gelatină Dr. Oetker
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • colorant alimentar roşu şi galben
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300:

Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia si gelatina hidratată în 150 ml apă rece si apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut.

Se împarte compoziţia în două. Una se lasă albă, cealaltă se amestecă cu zeama si coaja de portocale si cu colorant cât să obţinem intensitatea culorii dorite.

Se tapetează un vas de 20 cm diametru cu folie de plastic şi se toarnă ambele compoziţii dar fără să se agte vasul prea tare. Se dă la rece până se leagă compoziţia, apoi se pune pe un platou şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

madi_marin 1

25.09.2011, 20:15

Retetegg.....multumesc.....

martagabriela 1

02.10.2011, 12:54

foarte bun Medi
felicitari

Lau 1

04.10.2011, 22:40

ce bine arata la cat mai multe retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]