Ștrudelul cu fructe este o alegere potrivită oricând ai poftă de ceva dulce și rapid. Se face ușor, nu necesită multă ingrediente și te bucuri de gustul dulce-acrișor al acestui desert.
Pentru acest Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, fructe, zahăr, unt.
Cum se prepara acest Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă:
Tapetează cu hârtie de copt tavă de aragaz.
Topește untul și lasă-l la răcit.
Pune fructele congelate și zahărul într-o tigaie, pe foc. Amestecă ușor și lasă la gătit până când încep să fiarbă și zeama lăsată de fructe scade puțin.
Amestecă amidonul cu puțină apă și toarnă compoziția peste fructe. Amestecă ușor și mai lasă câteva minute pe foc până când începe să se închege sosul. Oprește focul și lasă fructele la răcit. Compoziția se va închega mai bine pe măsură ce se răcește.
Așază o foaie de plăcintă în tavă și unge-o cu puțin unt topit. Așază încă 4 foi de plăcintă, ungând pe fiecare cu unt topit. Ultima foaie de plăcintă nu trebuie unsă.
Așază compoziția răcită de fructe la o margine a foilor, sigilează capetele și rulează până la capăt. Unge strudelul format cu restul de unt topit și presară puțin zahăr ca să capete o crustă frumoasă și crocantă.
Coace ștrudelul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 25 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă strudelul la temperat. Pudrează-l cu zahăr și servește o porție generoasă. Este un deliciu dulce-acrișor.