Desert tort Milka

de Aletta in Torturi, 25 Apr 2015 | 18437 vizualizari

 

Un tort racoritor pe care vreau sa il impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

Blat bezea : 

  • 10 albusuri
  • 20 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet
  • 100 g nuca de cocos

Crema 1:

  • 2 ciocolate cu lapte Milka
  • 5 ml ulei
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina

Crema 2:

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

Decor:

  • 400 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Milka:

Blat bezea : Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare, apoi treptat se adauga si zaharul. Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor. Se imparte compozitia in doua si se coc pe rand doua blaturi. Se da la cuptor 20-25 minute. Se lasa la racit.

Crema 1 : Ciocolata de lapte Milka se topeste in 5 ml de ulei, la bain marie. Se omogenizeaza bine. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca batuta tare. Gelatina care se inmoaie in 100 ml apa, iar dupa ce s-a umflat bine se topeste la bain marie si se pune usor in crema. Se omogenizeaza totul.

Crema 2 : Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga ciocolata taiata marunt si se bat pe abur pana se topeste ciocolata si se ingroasa putin. Se lasa la racit. Se bate bine frisca si se amesteca cu crema racita. Gelatina se dizolva in 100 ml apa, iar dupa ce s-a hidratat se topeste la bain marie si se adauga usor in crema. Se omogenizeaza bine.

Asamblare: blat + crema 1 + blat 2 + crema 2 si se imbraca in frisca batuta bine.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Milka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si caramel