Pavlova

de mamaieelena in Torturi, 24 Mai 2012 | 5735 vizualizari

 

Reteta este de la miha pentru care ii multumesc,am incercat sa fac reteta intocmai cu cantitatile exacte,

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite cu amidon
  • 2 lingurite otet
  • 250 ml frisca lichida
  • fructe kiwi si nectarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Albusurile se bat bine cu mixerul pana se tin tari. Se adauga si zaharul treptat si se mixeaza pana se intaresc bine albusurile si devin lucioase. Cu o paleta se amesteca si otetul cu amidonul.

In tava aragazului se pune hartie de copt (care pentru siguranta se unge cu unt) in forma rotunda peste care se pune albusul dar numai o parte iar restul se pune in poch si se spriteza de jur-imprejurul rotundului lasand la mijloc spatiu pentru frisca. Se da la cuptor la temperatura mica eu am lasat la inceput la 70 de grade timp de o ora apoi am lasat toata noaptea adica inca 6 ore la 50 de grade (am  riscat desi nu am mai facut asa ceva cu bezea cu altceva da,voi sa nu faceti ca mine )

Cand a fost gata am dat la rece. Intre timp se bate frisca cu plicul de intaritor care se adauga spre sfarsit. Fructele se maruntesc dar din 2 bucati de kiwi am facut ornament si cu 1/2 de nectarina.

A fost un deliciu .Pofta buna.

TIPS-URI

1

La frisca nu am pus zahar si nu am pus capsuni ca nu am avut cand am facut tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni si Green Sugar