Desert tort de biscuiti de post

de Gicuta in Torturi, 20 Mar 2015 | 28396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiti:
  • 1 kg biscuiti de post (eu am folosit Fitness)
  • 200 g ciocolata de post
  • 150 g zahar
  • un pachet margarina
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de soia
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 300 ml frisca vegetala
  • 100 ml lapte de soia
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata de post
  • 50 g margarina
  • 50 ml frisca vegetala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti de post:

Blat de biscuiti: Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic. Cacaua o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta se toarna peste ciocolata topita si dam cateva clocote. Se omogenizeaza si se ia de pe foc. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom. Sosul astfel obtinut se pune peste biscuiti si se amesteca. Se mai lasa cateva minute pana compozitia se imbiba si se asaza intr-un vas rotund, in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Se niveleaza, se strange folia si se apasa bine. Se lasa la rece 1 -2 ore dupa care rasturnam pe un platou.

Crema: Se pun intr-un vas frisca, laptele de soia si praful de budinca. Se bate cu mixerul pana crema se intareste bine. Se pune crema peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la frigider cateva minute, pana pregatim glazura.

Glazura: Se topeste ciocolata intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca si margarina. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste tort.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]