Desert Tiramisu la pahar

de ela in Dulciuri, 3 Mai 2019 | 3601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr piscoturi
  • 200ml smantana pentru frisca+
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri+
  • 50 gr zahar pudra+
  • 2 linguri lapte+
  • 1 plic zahar vanilat 2albusuri+
  • 50 gr zahar pudra+
  • 1 praf de sare
  • 1 cana mare cafea tare+
  • esenta rom+
  • esenta cherry esenta rom esenta cherry brandy(coniac)
  • cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu la pahar:

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca.
Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste zaharul.Adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe, dar nu mult ca o stricam.
Smantana pentru frisca (daca folosim frisca indulcita nu mai folosim zahar) o batem cu zaharul pana se intareste.
Albusurile le batem cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul si mixam pana se intareste.
Peste crema de galbenusuri adaugam treptat albusurile si amestecam usor cu o paleta de sus in jos, fara graba, pana ce compozitia este omogena. Apoi adaugam tot treptat si cu grija frisca.
Taiem bucati mai mici piscoturile  si le trecem rapid prin cafeaua amestecata cu esenta de rom si de cherry dupa gust. Nu le lasam in cafea sa se inmoaie.
Asamblam paharele, un rand de piscoturi, unul de crema. Terminam cu crema si presaram deasupra cacaua.
PS. Eu am ornat cu 200 ml frisca batuta si apoi am presarat cacaua si am pus piscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]