Desert strudel cu mere, nuci si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2018 | 3850 vizualizari

 

Stiti ca-mi place acest desert !
Merele sunt rase si gatite in compot .
Am folosit un aluat foietaj cumparat, il puteti face de casa daca aveti timp.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/strudel-cu-mere-nuci-si-fistic.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 3 mere frumoase
  • 50 g de zahar
  • 20 g de unt (al meu era sarat)
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri de fistic
  • 2 linguri de miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere, nuci si fistic:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.

Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute.

Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.

Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi daca este rotund.

Taiati-l in 2 fasii egale.

Puneti merele racite in lungime in mijlocul fiecarei fasii. Puneti deasupra fisticul si nuca.

Formati un rulou lung din fiecare banda. Puneti-le pe o hartie de copt sau din silicon (partea neteda si frumoasa in sus).

Coaceti la cuptorul incins la 200 °C timp de 25 de minute.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere, nuci si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]