Desert prajitura cu branza

de trifadalia in Dulciuri, 8 Mai 2018 | 2810 vizualizari

 

Este o reteta de la Bunica mea dar care inca este savurata la noi in familie chiar daca au aparut retete moderne cu branza de vaci.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • sare cat o nuca
  • 200 gr de untura
  • 200 gr de zahar
  • 1 ou intreg si un galbenus de ou
  • iaurt cat cuprinde sau smantana
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza:

Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale, si la urma iaurtul cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi.

Se intinde prima foaie, se adauga un pumn de gris peste ea pentru a absorbi zeama din branza facuta cu zahar si zahar valiliat. Se pune branza peste foaie, se pune a doua foaie peste ea si se impunge cu furculita pentru a iesi aerul la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort zebra cu branza si capsuni