Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Oct 2018 | 6065 vizualizari

 

Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 2 pere mari
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 g nuci
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu pere caramelizate:

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.

Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.

TIPS-URI

1

Daca sunt lipite marginile prajiturii de vasul de yenna, le dezlipim usor cu lama cutitului. La mine nu a fost cazul, se rastoarna perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise