Desert prajitura Acoperis

de dantes in Prajituri, 27 Apr 2017 | 3637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g untura
  • 5 linguri smantana
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet de unt
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Acoperis:

Pentru foi

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul tavii si se coc. Cealalta bucata de coca se amesteca cu cacaua si se fac 12 betisoare de lungimea tavii si se coc la fel ca foile, pe dosul tavii.

Pentru crema

Budincile, faina si laptele se amesteca si se fierb, amestecand continuu, apoi se pun la racit. Untul, zaharul si vanilia se freaca spuma si se amesteca cu budinca racita.

Ansamblare

O bucata din foaie (cea din mijloc) se umple cu crema, apoi se pun 3 betisoare, se pune din nou crema, se asaza 2 betisoare, se pune din nou crema, apoi se asaza 1 betisor si se umple cu crema. La final, se asaza celelalte doua bucati din foaie, pe margini, pentru a forma un acoperis. Se procedeaza identic si cu celelalte foi, apoi se lasa prajiturile la rece, circa sase ore.

Se poate decora cu sos de capsuni sau ciocolata, dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Sunt doua prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Acoperis" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes