Desert chec dungat

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 31 Oct 2018 | 9103 vizualizari

 

Un chec pufos si de efect.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • un varf de cutit praf de copt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec dungat:

Am pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul.

Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul fierbinte, mixand continuu.

Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La final am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt.

Am impartit compozitia in doua. Una am lasat-o alba, iar in cealalta am adaugat cacao.

Eu am facut un singur chec intr-o tava de cozonac. Am asezat hartie de copt in tava si am pus altenativ un rand din compozitia alba, unul din cea maro. Randul doi am pus invers, peste compozitia maro am pus alba si peste cea alba maro.

Am introdus tava in cuptorul incins pana s-a rumenit si s-au desprins marginile. Am facut si testul cu scobitoarea.

Am obtinut un chec foarte frumos vizual, dar si foarte gustos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec dungat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello