Desert chec

de ramo_cata in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 28439 vizualizari

 

Este prajitura care nu lipseste de la nici o sarbatoare, chef, vizite.. este compozitie dubla, pentru ca eu le coc in tavi de cozonac, care sunt mai mari...se poate face si in tavi pentru chec, dar cu ingredientele pe jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 3 cani zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3  cani  faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom sau vanilie 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat, se bat pana se face compozitia ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, cu o lingura de lemn, in acelasi sens, sa nu se taie. Se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga praful de copt. Se amesteca din nou usor. Se adauga faina tot in ploaie si se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza. Se adauga esenta de rom sau vanilie.

Se tapeteaza tavile cu ulei si faina sau se pune hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins bine dinainte, la 180 de grade.

Eu fac un chec cu cacao si unul fara, ca sa manance si puiutul meu. Intr-un castronel amestec 2 linguri de cacao cu cateva linguri din compozitia de chec. Pun aluatul in tavi iar intr-unul din checuri adaug si compozitia cu cacao. Cu coada unei linguri amestec compozitia pentru a se amesteca bine cacaua si a se forma acel efet marmorat. Le dau la cuptor 10 minute, apoi le las sa se coaca la 150 de grade.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

23.05.2009, 21:26

Asculta la "Bunica".Intotdeauna cand pui faina peste ouale batute ,sa o amesteci cu lingura de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

elena1988 1

04.03.2011, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]