Desert bomboane raw

de Zamfira in Dulciuri, 12 Apr 2018 | 5047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g curmale
  • 200 g stafide (galbene, maro, roșii)
  • 100 g fulgi nucă de cocos
  • 100 g nuci măcinate (caju, alune de pădure sau migdale)
  • 2 lingurițe cacao
  • 1 lingură unt de arahide
  • 6 linguri fulgi de ovăz(măcinate sau mărunțite)
  • caise confiate
  • vișine, cireșe amare
  • esență de vanilie, rom
  • apă plată (aproximativ 300 ml, depinde de consistența pastei de curmale cu stafide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane raw:

Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru a permite și celorlalte ingrediente să se încorporeze.

Împărțim compoziția în trei părți egale și adăugăm din ingredientele de mai sus (după preferință, 1. nuci de cocos, cacao, ovăz , 2. nuci, ovăz, unt de arahide, 3. nuci, ovăz, cacao, ștevie, 4. nuci, ovăz și diferite esențe). În mijlocul bomboanelor punem câte o caisă sau cireașă amară.

Formăm bile de mărimea unei nuci și le dăm prin fulgi de cocos, nuci măcinate sau cacao. Menționez că, bomboanele cu aromă de cacao, necesită o lingură de fulgi ștevie sau o linguriță de miere.

Și gata … lăsăm bomboanele raw la rece pentru o oră sau două.

Succes și să aveți poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane raw" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata