Crumble cu rubarba

de Anamaria Cook in Dulciuri, 29 Mai 2015 | 4284 vizualizari

 

Perioada asta a anului este preferata mea cand soarele straluceste diz de dimineata, gasesti pomi infloriti la tot pasul si cerul gri de iarna a disparut demult.

 

INGREDIENTE

  • 10 fire de rubarba
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru crumble:
  • 200 g faina
  • 110 g unt
  • 110 g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu rubarba:

Spalati si taiati rubarba in bucati cam de un deget lungime, apoi asezari intr-o tava de cuptor, stropiti cu apa si presarati zaharul. Puneti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 15 de minute.    

Intre timp faceti crumbel-ul:

Intr-un castron amestecati faina cu untul si zaharul brun pana ce formati un aluat foarte faramicios, sub forma de firimituri. Cand cele 15 de minute au trecut, scoateti din cuptor, presarati firimiturile de aluat peste rubarba si puneti innapoi in cuptor pentru inca 45 de  minute. Serviti calda sau rece cu frisca lichida.


POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune