Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel

de laura_n in Prajituri, 12 Noi 2013 | 6114 vizualizari

 

Demential...pe cuvantul meu!

 

INGREDIENTE

pt blatul sfarimicios:

  • 300 gr faina alba
  • 150 gr unt nesarat
  • 100 gr zahar brut
  • 2 oua
  • coaja rasa lamaie

pt umplutura:

  • 2 gutui coapte
  • 1 mar
  • 50 gr stafide
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 lgta scortisoara rasa
  • 1 lg pudra de roscove
  • 4 lg zahar brut
  • 3 lg amaretto
  • 1 cub unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel:

Intr-un castron, taiem untul cubulete, adaugam jumatate din faina, zaharul si incepem sa framantam usor pana se incorporeaza tot untul. Radem coaja de la o lamaie si adaugam cele doua oua. Amestecam in continuare, la sfarsit adaugam restul de faina. Aluatul obtinut il  impartim in doua bile si dam la frigider.

 Spalam gutuile si marul. Le tocam cubulete, si le amestecam cu stafidele.

Intr-o craticioara, punem zaharul la topit, pe foc. Cand s-a caramelizat, adaugam un cub de unt si amestecam. Apoi, adaugam fructele cubulete si le lasam la calit in caramel. Am lasat pe foc cam 15 minute. Dam deoparte, adaugam lichiorul si amestecam.

Scoatem aluatul de la frigider si din prima bila, intindem o foaie pe care o asezam cu grija intr-o forma de copt unsa cu unt.

Turnam compozitia de gutui. Presaram jumatate din migdalele macinate, presaram pudra de roscove si scortisoara. Cea de-a doua bila de aluat o dam pe razatoare (peste umplutura de gutui) sau o faramitam cu mana, important este sa obtinem un strat faramicios. Deasupra presaram restul de migdale macinate.

Dam la cuptorul preincins, cam 35 minute, la foc mediu. Daca folositi o forma termorezistenta din sticla tranparenta, aveti avantajul ca vedeti mai usor cand s-a copt.

Dupa ce s-a copt, scoatem cu grija din cuptor si lasam la racit.

Portionam si servim chiar si calda. Este o nebunie!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]