Iată o rețetă simplă și gustoasă de crackers, biscuiții crocanți care plac tuturor. Se fac ușor și sunt foarte gustoși.
Pentru acești Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă, sunt necesare ingredientele următoare: parmezan, făină, ulei de măsline, ou și rozmarin.
Cum se prepara Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.
Rade parmezanul într-un bol, apoi adaugă făina și-un praf de sare. Amestecă ușor. Adaugă apa și uleiul de măsline. Frământă până obții un aluat omogen. Lasă-l la odihnit în bol, timp de 10 minute.
Scoate aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat. Întinde-l în strat subire, apoi decupează-l în forma dorită.
Așază biscuiții sărați în tava de copt și înțeapă-i cu ajutorul unei furculițe. Unge-i cu ou bătut, apoi presară rozmarin și puțină sare.
Coace biscuițîi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 10 minute sau până se rumenesc ușor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă biscuiții la temperat, apoi ii poți transfera pe un platou.
Sunt foarte gustoși și aromați.