Cozonac cu rahat

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Sep 2011 | 5586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 50 ml ulei
  • rahat
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand nu se mai lipeste de maini incpem sa framatam cu ulei,acoperim si lasam sa se odihneasca omora intr-un loc ferit de curent.Rahatul il taiem fasii intindem o foaie dreptunghiulara si asezam rahatul,invartim,lasam deoparte intindem alta foaie si procedam k la prima.Impletim cele doua suluri si asezam in tava unsa cu ulei,lasam 10 minute in tava dupa care ungem cu oul batut cu 2 lingurite de ulei.Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.Cand il scoatem din cuptor il ungem cu apa amestecata cu 1 lingurita de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]