Gogosi la cuptor

de stefy_a in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 2725 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina (plus pentru intins)
  • 360 ml lapte
  • 35 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita de sare

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • bombonele colorate
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva.

Separat, se bat ouale cu un praf de sare si se adauga apoi peste amestecul de lapte. Acum se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca bine si apoi se adauga treptat faina, amestecand bine cu un tel sau o lingura. Rezulta un aluat moale, care se lasa la crescut intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer,  pana isi dubleaza volumul (a durat circa 35-40 de minute). 

Se imparte in 2-3 parti egale, din care se vor face foile pentru gogosi. Blatul de lucru se "tapeteaza" cu faina si se rastoarna aluatul.

Se mai framanta un pic cu putina faina si apoi se intinde o foaie cu grosimea de 1,5 cm. Se decupeaza gogosile cu un pahar/cana mai mare si apoi cu un dop de plastic, se face gaura in mijloc

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 20 de minute (daca aveti rabdare - eu nu le-am lasat pe toate la crescut si totusi au crescut la copt foarte frumos)

Se lasa la copt 20 de minute, la 170 °C (pana cand se rumenesc atat cat va doriti). Se lasa la racit si apoi se ung cu ciocolata topita cu laptele si racita si se presara si bombonele colorate . O parte le-am servit cu zahar pudra.

 Mai multe retete gasiti pe blogul meu: http://stefyharnicutza.blogspot.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si crema de ciocolata alba