Cozonac cu nuca de cocos si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Aug 2014 | 6118 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 50 gr. faina (in plus fata de cantitatea anterioara) pentru framantat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata (pudra)
  • 4 galbenusuri de la oua de casa
  • 2 linguri pudra de roscove

Umplutura:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos (alba, fara coloranti am folosit eu)
  • 250 g rahat colorat

In plus:

  • 2 oua pentru uns
  • cristale de zahar pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de cocos si rahat:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.

Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).

Lasam la dospit cca 15 minute.

Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele caldut, zaharul, coaja de portocala confiata, picuram ulei din cand in cand, faina si framantam un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, o parte o coloram cu pudra de roscove si lasam 1 ora aluatul la dospit.

Intre timp preparam umplutura de cocos: batem spuma albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar tos. Adaugam nuca de cocos.

Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 165 grade.

Impartim atat aluatul alb cat si cel maro in doua.

Intindem o parte alba pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat.

Intindem o parte maro, o ungem cu un strat consistent de umplutura din albusuri cu cocos.

Pentru asamblarea cozonacilor lasati frau liber imaginatiei...

Asezam cozonacii in tavile unse cu ulei si ii mai lasam la dospit cel putin 15 minute.

Ungem cozonacii cu galbenus, presaram cristale de zahar si ii dam la cuptor pentru 30 minute.

Dupa 30 minute scoatem cozonacii, ii ungem si cu albus, apoi ii dam iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Scoatem cozonacii din cuptor  dupa ce trec testul scobitorii, ii scoatem asa fierbinti din tava (cu mare grija sa nu-i rupem), apoi ii lasam la racorit.

Dupa ce s-au racit ii portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de cocos si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si nuca de cocos