Cosulete aperitiv

de Adele in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2014 | 6268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 70 gr unt.
  • 15 gr sare.
  • 400-500 gr faina.
  • 1 ou.
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr ricotta/urda.
  • 100 gr branza feta/telemea.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • 1 ou.
  • Sare.
  • piper.
  • masline
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv:

Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se da la frigider pana in momentul folosirii.

Intr-un vas se pune ricotta si se mixeaza cu branza feta, se adauga oul si sare, piper dupa gust si amesteca pana devine cremoasa.

Se ia aluatul de la frigider si se intinde o foaie subtire, cu un pahar sau inel de inox se formeaza cercuri, care se aseaza in forme si cu ajutorul degetelor se fixeaza bine, se umplu cu crema de branza iar deasupra se pun feliute de masline. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si aluat brisè din comert.

2

Puteti folosi orice tip de umplutura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza cu mucegai, mere ionatan si dulceata de sfecla rosie