Cornuri pufoase cu unt

de Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2020 | 4544 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 50 gr unt
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 buc oua
  • Umplutura:
  • 100 ml unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu unt:

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt (restul de unt ramane pentru uns foile), iaurtul, ouale si sarea. Se framanta pana se obtine o coca care se dezlipeste de maini. Se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 9 bilute egale. Se intind foile rotunde, primele trei la numar, apoi se ung cu unt topit fiecare si se suprapun una peste alta (in forma rotunda). Cu un pinten taiem triunghiuri mari de la mijloc spre baza ( ies cam 10-11 bucati). Se ruleaza cornurile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la dospit cam 1 ora si apoi se ung cu un ou batut cu putin lapte.

Se coc la 180 grade C, circa 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos