Conopida la cuptor

de aalliinnaa07 in Mancaruri de legume, 10 Noi 2013 | 10419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 800-900 ml lapte
  • 100 g branza sarata
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Indepartam frunzele verzi ale conopidei si se opareste intreaga 5-10 minute intr-un vas in care apa fierbe.

Intr-o oala combinam untul cu faina si le punem la foc mediu, amestecand incontinuu pana cand untul se topeste si faina se incorporeaza in el. Dam focul mic si adaugam tot laptele deodata amestecand pana cand obtinem un sos omogen. Continuma sa amestecam 5 minute pana cand sosul se ingroasa, daca sosul este prea gros mai adaugam putin lapte. La sfarsit adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste si luam sosul de pe foc.

Intr-o tava unsa cu unt se pun buchetelele de conopida si peste ele se toarna sosul, peste mai razuim putina branza si piper.

Se introduce tava la cuptor timp de 30 de minute pana cand devine aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata cu bechamel si bacon