Compot de pere intregi

de botcrina in Sirop / Compot, 28 Feb 2012 | 5906 vizualizari

 

Compotul este făcut în toamnă, din pere de la mine din grădină şi fiindcă am intrat în post, m-am gândit că un compot bun şi aromat este foarte bine venit. Sugestia acestui fel de compot mi-a oferit-o prietena mea dna. Delia, căreia îi mulţumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pere întregi necurăţate
  • 200 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 litri apă
  • un vârf de cuţit de saliţin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare.

Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul.

Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem bine.

Fierbem compotul până siropul de pe fructe devine gălbui.

Se păstrează în cămară la loc uscat şi răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]