Compot de corcoduse

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 21 Iul 2014 | 4091 vizualizari

 

Aveam muuulte corcoduse, rosii, tare frumoase. Prea multe ca sa poata fi pastrate si consumate in timp util, astfel m-am gandit sa le transform intr-un compot dulce - acrisor!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de corcoduse
  • 4 litri de apa
  • zahar dupa gust
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunzulite de menta
  • pentru servire, optional, cuburi de gheata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de corcoduse:

Curatam corcodusele de codite si frunzulite, le spalam si le punem la fiert, in apa rece, impreuna cu zaharul, dupa gust.  Vom sti ca sunt fierte cand s-au ridicat la suprafata vasului. Adaugam sucul de lamaie si cateva frunzulite de menta, lasam sa clocoteasca 1-2 minute, dupa care oprim focul. Il servim rece, cu menta proaspata si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Compot de corcoduse