Coltunasi cu magiun

de alinutza1983 in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 8871 vizualizari

 

Simpli, deliciosi...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr magiun de prune
  • 6 linguri cu zahar
  • 50 gr nuci macinate
  • 1/ 2 kg pesmet cernut
  • ptr aluat:
  • 1 ou,
  • 1/2 coaja de ou plina cu apa,
  • faina,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu magiun:

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie.

Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de magiun si in final lipim sub forma de triunghi. Umplutura se prepara din magiun de prune in amestec cu nuci tocate, zahar si rom.

Coltunasii astfel pregatiti se pun la fiert intr-un vas incapator; sunt gata in momentul in care se ridica singuri la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alinutza1983 1

15.12.2010, 20:43

...multumesc bucatarasi! sduc la gust cu aluatul de la gomboti. Dar nu as putea spune ca sunt crocanti...p.s: nu prea se pastreaza pe a doua zi!dar sunt extrem de buni daca ii mananci in aceeasi zi!

alinutza1983 1

15.12.2010, 20:43

...si evident ca am pentru toata lumea!

ionix 1

15.12.2010, 20:45

nu m-am gândit să-i fac cu magiun... bună idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala