Cocorada ardeleneasca

de CramaHaiducilor in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2012 | 6936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • branza
  • varza cruda
  • urda
  • prune
  • faina alba
  • drojdie
  • sare
  • untura de porc sau ulei
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocorada ardeleneasca:

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale dar nici vartos.

Dupa ce se framanta bine se pune in el o lingura de unsoare de porc ca sa il unga si se continua cu framantatul inca 15 minute. Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu o stergura, pana creste si se face inca atata.

Intre timp se taie varza fidea si se pune la calit cu sare si piper, prunele se curata de samburi si se pun la foc mic cu zahar ca sa se inmoaie. Urda se amesteca dupa gust cu zahar sau cu marar, iar branza se sareaza bine.

Cand aluatul este gata crescut se pune pe masa presarata cu faina. Se imparte in 4 parti si se intind in forma rotunda. Se adauga umplutura aleasa si se trage aluatul peste ea, dupa care se apasa cu mana  pana arata ca o placinta. Se pune la cuptorul incins pe hartia de copt si se unge cu ulei.

O lasam sa se coaca pana se rumeneste pe deasupra dupa care se scoate afara si se pune sa sada pe masa sub o stergura curata ca sa se rareasca.

Cocorada se serveste la orice masa de pranz sau cina si este o gustare care se poate face pe tot parcursul anului, schimband doar umplutura, in functie de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda si spanac