Ciorbă ţărănească de fasole

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Apr 2012 | 12566 vizualizari

 

Nu-i mare filosofie în pregătirea unei ciorbe de fasole. Îmi place...fie ea scăzută sau ciorbă cu sau fără carne; mai ales când toate legumele sunt proaspete. Cu câteva frunze de leuştean...şi-o salată de ceapă roşie...mi-e binevenită oricând.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole albă;
  • 2 cepe;
  • 5 morcovi mici;
  • 1/4 ţelină rădăcină;
  • 1/2 păstârnac;
  • 2 dovlecei;
  • 1 ardei;
  • 1 cartof;
  • 500 g roşii;
  • 1 foaie de dafin;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare,
  • piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă ţărănească de fasole:

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape.

Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă ţărănească :)), doar cartoful îl tai mai mărunt; de data asta păstârnacul e dat la răzătoare, dar nu-i musai, se toacă la fel ca morcovii şi ţelina.

Se încinge cratiţa, se adaugă ulei de floarea soarelui, se căleşte foarte puţin ceapa, 1-2 minute, după care se adaugă pe rând celelalte legume. 

Se adaugă morcovii, ţelina, cartoful, păstârnacul, tăiate grosolan cum am mai zis, apoi fasolea, dovleceii, ardeii şi roşiile tocate cubuleţe.

Se amestecă totul, se toarnă în jur de 3-4 L apă fierbinte, se adaugă 1 foaie de dafin şi sare. 

Eu folosesc oala cu presiune la ciorba de fasole, după ce începe să "fluiere" cratiţa, dau focul la econom şi o ţin cam 40-50 de minute. După acest timp, o las de-o parte în jur de 30 de minute să se depresurizeze oala şi să se "odihnească" ciorba în voia ei.

Salata de ceapă roşie: de data aceasta am folosit ceapă eşalotă...3 eşolote stropite cu ulei de măsline şi oţet balsamic, sare, piper.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă ţărănească de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

jolygina 1

10.04.2012, 21:38

si eu va prind din urma

Sim0na 1

10.04.2012, 22:07

buna, buna!

DinDragostePentruGatit 1

10.04.2012, 22:22

Va astept la masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat