Ciorbă de porc cu zeamă de varză

de ionix in Ciorbe, 4 Ian 2011 | 6921 vizualizari

 

este o ciorbă mai groasă...

 

INGREDIENTE

  • circa 0,5 l zeamă de varză
  • câteva oase de porc
  • 3 l apă
  • o bucată de ţelină
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • două role de tăiţei
  • 3 linguri cu zarzavat
  • o legătură cu pîtrunjel proaspăt
  • sare, piper
  • o cutie cuburi de roşii
  • două cepe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc cu zeamă de varză:

Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape.

Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi lasată întreagă, păstârnacul tăiat fâşii, morcovii tăiaţi cubuleţe.

Se pun la fiert iar după primul clocot punem legumele, zarzavatul şi cozile de pătrunjel legate. Trebuie spumată din când în când.

Când carnea este fiartă se adaugă zeama de varză, puţin câte puţin. Zeama de varză trebuie dată într-un clocot înainte de a o turna în ciorbă.

Zeama de varză nu o turnăm toată, ci o turnăm pe rând pentru a acri ciorba cât ne dorim. Punem şi roşiile cubuleţe iar apoi lăsăm să dea într-un clocot.

Punem sare şi piper după gust iar apoi punem tăiţeii. Mai lăsăm 5 minute, oprim focul şi punem pătrunjelul proaspăt tocat.

Se serveşte fierbinte cu un ardei iute şi ţuică.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de zeamă de varză diferă în fruncţie de cât de acră este sau sărată

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

ionix 1

05.01.2011, 10:05

Luk... şi pe gustul meu...

Roxy... nu este o ciorbiţă grea... eu pap doar zeama

Teo... aşa zice şi soţul meu

Lăcrămioara şi Diva... mersic

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 17:14

Minunata..............

kamy 1

05.01.2011, 19:33

buna buna 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]