Ciorba de perisoare

de Kadia80 in Ciorbe, 6 Feb 2012 | 4917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase cu maduva de vita (merge si cu oase sau carne de pasare),
  •  o ceapa medie,
  •  doi morcovi,
  •  jumătate de telina,
  •  o radacina de patrunjel,
  •  jumătate dintr-un ardei,
  •  o rosie
  •  bors/lamaie/sare de lamaie, verdeata,  smantana (optional).
  • pentru perisoare:
  • 300 g de carne tocata de vitel
  • un ou,
  • 2 linguri de orez,
  • sare/vegeta, piper macinat, cimbru, marar, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele in oala de presiune cu doi litri de apa cu o lingurita de sare rasa si o lingurita cu varf de vegeta; se inchide oala, se seteaza cronometrul la 30 de minute (pentru carnea de pasare: 20 de minute) si se lasa pe aragaz la temperatura mare, pana incepe sa suiere, cand se micsoreaza temperatura.

Intre timp se toaca toate legumele marunt si se amesteca ingredientele pentru perisoare si se formeaza perisoarele. Cand cronometrul oalei de presiune e aproape gata de sunat, se pune ceapa la calit, timp in care se desface oala de presiune, se doneaza maduva oaselor sotului, care da tarcoale bucatariei (eventual, daca tineti minte puneti si cateva felii de paine la prajit, va va multumi inzecit) si se toarna zeama peste ceapa calita si se adauag legumele maruntite si perisoarele puse cu grija, una cate una in lichid. Se acopera partial si dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la putere medie circa 30-40 de minute, pana cand fierbe orezul din perisoare.
Spre final, se pune cam doua lingurite cu varf de bors magic si se serveste cu sau fara smantana, dar neaparat cu verdeata. Daca va place chiar si mai acra, puteti sa mai adaugati si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 09:27

place place

deyutzky 1

07.02.2012, 11:16

preferata mea

Kadia80 1

10.02.2012, 13:13

multumesc mult! sunteti niste dragute!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]