Ciorba de mazare

de Valclaudia in Ciorbe, 3 Apr 2017 | 3332 vizualizari

 

Mancaruri de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de 450 gr. mazare cpngelata
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1/4 bucata telina
  • 1 gulie mica
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 borcan zarzavat de iarna pentru ciorbe
  • verdeata dupa gust
  • cca 2l apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare:

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei.

Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute.

Se adauga gulia taiata bucati mari (pe care, la final, le-am indepartat din ciorba pentru ca erau lemnoase).

Punem foaia de dafin, sare si piper dupa gust, turnam apa plata si lasam sa dea in clocot ciorba.

Am adaugat apoi mazarea, sucul de rosii, zarzavatul pentru ciorbe din borcan, am mai fiert cateva minute.

La final, am oprit focul si am pus verdeata dupa gust (marar, patrunjel).

Am lasat ciorba acoperita cateva minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi am servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]