Ciorba de gaina cu taitei de casa

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 3 Mai 2010 | 11606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt taitei:
  • doua oua,
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare.
  • pt ciorba:
  • Tacam de ciorba de la o gaina (spate, aripi, gat,maruntaie),
  • un morcov,
  • o ceapa mare,
  • un pastarnac,
  • o bucata mica telina,
  • un ardei gras,
  • 250 ml suc de rosii,
  • o radacina mica patrunjel,
  • sare,
  • 1 l bors de casa,
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu taitei de casa:

Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.

Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.

Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.

Se portioneaza bucatile de carne,se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare, in oala de ciorb,cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera,adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa), pana se inmoaie usor carnea de pasare,apoi se adauga si zarzavatul, ceapa se taie marunt, morcovul, pastarnacul si radacinele se curata de coaja ,se spala si apoi se taie in cubulete mici,ardeiul se taie fasii apoi se taie fideluta.

Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute ,la foc mic apoi se adauga sucul de rosii,se potriveste de sare ,se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

Taiteii se aduga in ciorba tocmai la sfarsit,cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte.

Se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se opreste focul si se presara deasupra leustean tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din piept de pui