Ciorba de burta cu legume

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Dec 2012 | 5313 vizualizari

 

Ai mei doresc ciorba de burta . Eu nu . Dar ce nu fac eu doar sa-i vad multumiti . Doar stiti voi ca ,, dragostea trece si prin ... aparatul digestiv !!:)))
AAA... si ,, Bucatareasa frumoasa face mancare gustoasa ''

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta de vita prefiarta si feliata
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar rosu
  • 4 ardei iuti
  • 4 caciulii de usturoi
  • 1 lingurita piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 ou
  • 1 lingura mustar iute
  • 300 ml smantana
  • 50 ml otet
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu legume:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ].
  3. Se pune burta la fiert impreuna cu legumele taiate in 4 l apa . Adugati sare , piper bobe , faia de dafin  si ceapa rosie .
  4. Lasati la fiert 30 min , controland consistenta legumelor . Ciorba a fiert cand si morcovul este moale .In acest moment puneti otetul .
  5. Jumatate din cantitatea de usturoi tocat se pune in ciorba  crud .
  6. Infierbantati intr-un vas mic uleiul si aruncati restul usturoiului in el . Amestecati si inchideti  focul . Adaugati usturoiul  calit la restul preparatului .
  7. Adaugati si ardeii iuti taiati rondele .Inchideti focul sub oala.
  8. Amestecati bine cu telul smantana , oul si mustarul, subtiati amestecul obtinut cu zeama calda , apoi turnati incet la restul ciorbei, amestecand cu o spatula .

TIPS-URI

1

Ciorba de burta este mai gustoasa dac este preparata si se serveste doar a doua zi , aromele au timp sa se intrepatrunda . Daca nu credeti , probati !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de burtă