Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 12 Mai 2018 | 5399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola rucola
  • cca 150 gr. slanina afumata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie lapte pentru cafea cu 12% grasime
  • cca 300 ml apa plata
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • sare si piper dupa gust
  • cativa stropi zeama de lamaie la servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata:

Spalam frunzele de rucola.

Curatam usturoiul, il taiem bucatele.

Slaninuta afumata se taie bucatele, apoi se pune la topit in oala.

Cand bucatelele de slanina se transforma in jumarele, se adauga usturoiul, lasam cateva secunde, apoi adaugam frunzele de rucola scurse de apa.

Punem laptele si legumele deshidratate, adaugam apa plata si acoperim oala.

Lasam sa clocoteasca 10-15 minute la foc mic, punem pasta de ardei, sare si piper macinat dupa gust, stingem focul.

Dupa cateva minute portionam si servim.

Eu am potrivit gustul in farfurie cu 2-3 stropi zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (12)

Panacris 1

02.06.2018, 09:37

abstract01 1

03.02.2020, 00:06

gustoasa, foarte buna

mihaelar63 1

03.02.2020, 01:31

Nu m-am gandit pana acum sa pun rucola in ciorba !!! Ar trebui

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii