Ciocolata de casa

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 26676 vizualizari

 

Cand aveam lapte praf la discretie,erau alte vremuri,faceam destul de des,acum mai rar,ca e cam scump laptele praf.

 

INGREDIENTE

  • Foi napolitane
  • 500 g lapte praf-''raraul'' era cel mai bun
  • 2 cani cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • stafide
  • nuci
  • alune
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Din apa si zahar se face un sirop, potrivit de legat. Se adauga cacaoa si dupa ce da in doua clocote se trage de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Separat se amesteca laptele praf cu stafidele, nucile prajite si alunele. Aceast amestec se adauga in siropul de mai sus si se amesteca pana devine o crema omogena. Se toarna intre doua foi de napolitana si se preseaza bine.

Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]