Chiftelute la cuptor tavalite prin seminte de susan, mac si in

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 7847 vizualizari

 

Mereu am evitat sa fac chiftele, desi sunt gustoase atunci cand se prajesc in ulei, mirosul persista vreme indelungata in casa. Navigand pe site am vazut varianta de chiftele la cuptor. Sincer am fost sceptica la inceput, dar acum sunt foarte convinsa ca chitelutele, astfel prearate, acelasi gust ca si cele prajite in ulei. Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • carne tocata amestec vita si porc 500 gr.
  • paine 2 felii
  • oua 3 bucati
  • sare, piper, boia dulce de ardei dupa gust
  • usturoi 3 capatani
  • seminta susan, mac si in 100 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor tavalite prin seminte de susan, mac si in:

Feliile  de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se toaca marunt sau se da pe razatoare. Se omogenizeaza bine usturouil in amestecul de carne. Se iau apoi bucatele mici de compozitie si se rostogolesc prin seminte. Se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de pergament si se dau la cuptor ptr cca. 30 de minute la 200 grade. Intre timp se mai intorc ca sa se rumeneasca pe toate partile. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor tavalite prin seminte de susan, mac si in" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi