Chiftele de vinete

de katty in Mancaruri de post, 1 Apr 2021 | 8737 vizualizari

 

Daca tineti post si mai aveti vinete coapte prin congelator aceasta poate fi o idee.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr vine coapte si scurse bine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete:

Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizam bine compozitia. Luam din compozitie si formam in maini bile cat mai egale. Punem faina de grau intr-o farfurie si tavalim bilele de vinete prin ea. Le asezam pe un tocator, dupa ce le-am aplatizat usor. Punem ulei intr-o tigaie si il incintam. Prajim chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Scoatem chiftelele pe hartie absorbanta.  

TIPS-URI

1

puteti adauga in chiftele patrunjel sau alte verdeturi dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut