CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI

de Retete_Haplea in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 8763 vizualizari

 

Zilele acestea, se poate întâmpla Iepurașul să dea buzna-n casa ta: ”Ce mai faceți, oameni buni, aveți cheesecake cu capșuni?”

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blatul de biscuiti:

  • 280 g biscuiti digestivi
  • 150 g de unt

Ingrediente pentru crema:

  • 800 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapt fierbinte ( sa nu fiarba)

Ingrediente pentru jeleul de capsuni:

  • 250 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI:

Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm).

Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.Separat mixam frisca pana cand sta teapana. Omogenizam cu o spatula de silicon frisca in crema de branza. Gelatina (care a stat 10 minute in apa rece) se adauga in laptele fierbinte  (acesta nu trebuie sa fiarba). 

Lasam un minut sa se racoreasca, apoi adaugam treptat si incorporam in crema de branza.Adaugam crema de branza peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam la frigider pentru minin 4 ore. Apoi facem jeleu de capsuni: Mixam capsunile impreuna cu zaharul, apoi punem pe foc si lasam pana se dizolva zaharul. Separat lasam gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Luam de pe foc capsunile, lasam deoparte 1 minut , apoi adaugam gelatina.

Amestecul obtinut il turnam peste cheesecake.
Lasam la frigider minim 2 ore (de preferat peste noapte ), apoi servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (10)

mirela0911 1

13.04.2015, 11:53

Imi place tare mult cheesecake-ul!

diaconta 1

15.04.2015, 13:13

He heeeeeeeeeee bun venit la noi
Noroc ca n-a dat buzna iepurasul ca nu aveam cheesecake de-asta bun sa-i dau,dar poate luam cu imprumut )))

Panacris 1

30.01.2021, 17:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza fara aluat