Cheesecake cu ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 8 Iul 2014 | 31424 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(biscuite):

  • 250 biscuiti petit beurre
  • 125 unt topit

Pentru umplut:

  • 4 oua
  • 500 gr branza dulce(mascarpone,branza fina philadelphia,branza dulce de vaca etc)
  • 115 gr zahar pudra
  • 125 ml smantana
  • 80-100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt.

Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra.

Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se incorporeaza.

Aceasta compozitie se pune in forma de tort unsa cu unt si se aseaza pe fundul acesteia si pe pereti cu mana sau cu dosul unei linguri.

Umplutura se face astfel:branza de la temperatura camerei  se pune intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul impreuna cu  zaharul pudra.

Se adauga ouale pe rand unul cate unul pana devine o pasta omogena apoi se adauga smantana si se amesteca si aceasta.Se incinge cuptorul la 160°c.

Compozitia de branza se pune peste biscuite.Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie amestecand pana se topeste,aceasta se toarna peste compozitia de branza si se formeaza modele cu un bat de scobitoare.

Se da tava la cuptor la foc mic(160°c) cca 50 minute sub supraveghere pe grilajul cel mai jos al cuptorului.

La final se opreste aragazul si se tine cheesecake-ul in cuptor cu usa intredeschisa sa nu scada.

Se lasa la racit.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura