Cartofi frantuzesti - in stilul meu

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 3256 vizualizari

 

Am avut niste oua fierte ramase de la Pasti si m -am gandit sa nu le arunc.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi
  • 5 oua fierte tari
  • 2 oua crude
  • 200 gr branza fagaras
  • 100 gr telemea de vaca
  • 1 iaurt grecesc de 150 gr
  • chimen macinat
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns vasul de yena
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti - in stilul meu:

Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc se amesteca branza fagaras cu iaurtul grecesc, cu galbenusurile  de oua, sare si piper. Telemeaua se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un vas de yena pe care l-am uns cu unt se pune un strat de cartofi taiati felii subtiri, se presara sare si piper, se pune telemea rasa, se presara chimen macinat,ouale felii, branza cu iaurt, apoi iar un rand de cartofi felii. Deasupra se presara branza rasa, chimen si restul de branza cu iaurt. Se da la cuptorul preincalzit circa 40 de minute la foc mediu.

Se serveste preparatul cald.

TIPS-URI

1

Telemeaua a fost mai sarata si de aceea nu am folosit multa sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti - in stilul meu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Frantuzesti