Cartofi frantuzesti

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 25 Apr 2017 | 17144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua de casa
  • 3-4 linguri de pesmet
  • cca. 50 gr margarina tartinabila, din cutie am folosit eu
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • 200 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja.

Curatam ouale, le taiem rondele.

Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Ungem o forma termorezistenta cu margarina, presaram pesmetul.

Cartofii fierti se curata de coaja si se taie felii.

Asezam feliile reci de cartofi, in tava tapetata cu margarina si pesmet, condimentam cu sare si piper, asezam un strat de rondele din ou fiert, apoi rupem cascavalul feliat bucatele, acoperim ouale.

Asezam celalalt strat de cartofi. Presaram din nou, sare si piper, batem oul ramas cu smantana lichida pentru gatit si turnam amestecul in tava peste cartofi.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor, radem cascavalul, il asezam in strat consistent peste cartofi, apoi lasam iar tava in cuptor, pana se formeaza acea crusta aurie delicioasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute de dovlecei la cuptor