Carnati de casa

de divainbucatarie in Mezel de casa, 9 Dec 2010 | 12992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc
  • 750 g ceafa de porc
  • 300 g slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri piper macinat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura boia dulce
  • mate pentru umplut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient de condimentata. Umplem matele, care au fost curatate si spalate in prealabil, fara sa se indese prea tare, le inteapam pe alocuri cu un ac sa nu crape si rasucim la fiecare 15 -20 cm, in functie de lungimea pe care o doriti pentru carnati – puteti sa ii faceti si de 30 de cm. Punem carnatii la frigider peste noapte neacoperiti sa se zvante sau afara daca temperatura este scazuta, sau intr-un beci. A doua zi puteti sa ii afumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

10.12.2010, 12:25

Va multumesc! Noi am inceput pregatirile, cu mosul la scoala, cautam cadouri...

adry88 1

04.06.2011, 10:15

buni

VI 1

21.12.2019, 14:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa