Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

de susu in Crap / Caras, 1 Ian 2011 | 11387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Caras sau alt peste
  • Malai
  • Usturoi
  • Ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • faina

Condimente :

  • cimbru,
  • piper,
  • boia,
  • vegeta,
  • oregano etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi:

Eu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de masline. Se introduce la frigider pana a doua zi cand il preparam. Se face un mujdei din usturoi : se freaca usturoiul pisat la mojar cu putina vegeta si galbenus. Adaugam treptat cate putin ulei de masline si frecam energic. Se pune apa cu sare intr-un ciaun si se pune malai in ploaie. Daca vreti sa fiti sigura de reusita mamaligii, sa nu iasa cocoloase, puteti pune malaiul de la inceput cat este apa rece, tot in ploaie. Eu pun din ochi malaiul. Se amesteca tot timpul in ea. Daca nu este fiarta si ii mai trebuie apa adaugati doar apa calda. Dam pestele prin putina faina si il scuturam de surplus. Se prajeste intreg in ulei bine incins astfel se va face uniform si carnea nu se va arde. Se tine cateva minute pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta. .

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie si caras