Briose Elvetiene

de Panacris in Prajituri, 28 Ian 2012 | 5280 vizualizari

 

Ca deobicei dulcele pentru baietii mei, trebuie sa contina muuuuulta ciocolata si cacaooo!!!
Reteta am cules/o din revista Ioana, nr. 11/2003, bineinteles cu mici ajustari :D

 

INGREDIENTE

  • faina 560 g.
  • ciocolata fina cu lapte 200 g.
  • cacao neagra 4 linguri
  • praf de copt 2 plicuri
  • zahar tos 200 g.
  • oua 2 bucati
  • iaurt 500 ml.
  • unt 250 g.
  • glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Elvetiene:

Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se aseaza cate un bulgar din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava  si se mai lasa briosele in tava cca. 5 minute, apoi se scot pe un gratar pentru a se raci. Se orneaza cu glazura de ciocolata dupa gustul fiecaruia. 

TIPS-URI

1

ingredientele prezentate sunt pentru o portie dubla!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Elvetiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

29.01.2012, 11:23

Cate ai mai gatit..bravo!!

iry-gabriela 1

29.01.2012, 11:39

dupa acele floricele merge si un pic de dulce cu ciocolata

ionela2682 1

30.01.2012, 10:16

Ce bunatati!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose - mumii de Halloween