Briose cu fistic

de -Licurici- in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 3345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 g fistic curatat;
  • 2 oua;
  • 70 g unt;
  • un pahar zahar;
  • un pahar de faina;
  • un plic praf de copt;
  • o lingurita esenta de lamaie;
  • o lingurita esenta de fistic;
  • 2 plicuri zahar vanilat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fistic:

  1. Am curatat fisticul, apoi l-am maruntit cu Chopper-ul. Am pastrat putin si pentru deasupra si l-am taiat la cutit.

  2. Am batut albusurile spuma, cu un praf de sare.

  3. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si untul moale, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat esentele si zaharul vanilat.

  4. Am pus albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat fisticul.

  5. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o peste compozitia de oua cu fistic.

  6. Am pus hartie pentru briose in forma, am adaugat aluat, am pus deasupra fisticul maruntit cu cutitul si am bagat la cuptor pentru 20 min (am incercat cu scobitoarea).

  7. Din compozitie au iesit 12 briose mari.

TIPS-URI

1

In cazul in care compozitia este prea groasa, se adauga 1-2 linguri de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

-Licurici- 1

29.03.2016, 09:53

Sigur ca da!

anca_rm 1

29.03.2016, 12:47

vreau si eu una , tare faina este

-Licurici- 1

01.04.2016, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem