Briose cu coniac

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 5022 vizualizari

 

Aceasta e o prajitura din caietul mamei. Ea o face sub forma de chec, dar si ca briose a fost la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar pudra 
  • 300 g faina 
  • 250 g unt 
  • 4 oua (albusuri spuma) 
  • 3  linguri coniac de buna calitate
  •  1 lingura esenta de vanilie

Peltea de gutui pentru glazurare

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coniac:

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.

2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,

3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.

4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.

5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. 

6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).

7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu cacao